Zupa gulaszowa
Rosół z makaronem własnej roboty
Tradycyjne flaki wołowe
Krem z grzybów leśnych
Krem z brokułów z płatkami migdałowymi
Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikiem mięsnym
Delikatna zupa borowikowa z groszkiem ptysiowym*
Krem ze świeżych pomidorów z grzankami
Francuska zupa cebulowa z grzanką serową
Bulion dworski z kołdunami
Polędwiczki wieprzowe zapiekane z pomidorem i mozzarellą
podane na sosie bazyliowym
Polędwiczki z kurczaka w chrupkiej panierce podane na ananasie
Indyk pieczony z żurawiną i ananasem
Szynka wieprzowa w sosie śliwkowym
Filet drobiowy nadziewany serem
Panga smażona w sosie masłowym
Ruloniki schabowe z farszem pieczarkowo – serowym
Indycze roladki ze szpinakiem i papryką
Kurczak faszerowany szpinakiem podany w serowym sosie
Pulpeciki w sosie grzybowym
Pieczeń wieprzowa w ziołach
Schab podany z sosem pieczarkowym
Schab zapieczony z szynką, pomidorem i mozzarellą
Żeberka w marynacie miodowej
De volaille z nadzieniem do wyboru
Filet drobiowy
Ziemniaki opiekane w ziołach prowansalskich
Ryż z jarzynami
Puree ziemniaczane
Kluseczki śląskie
Kopytka
Kasza z warzywami
Zestaw trzech surówek
Fasolka szparagowa
Brokuły gotowane
Marchewka baby
Mizeria z ogórków
Buraki zasmażane
Kapusta zasmażana
Bigos
Jajka faszerowane kolorowymi musami z ryb wędzonych oraz pieczarek
Półmisek aromatycznych mięs pieczonych
Półmisek swojskich wędlin
Befsztyk tatarski
Szparagi w szynce
Mozzarella z pomidorami i bazylią w oliwie
Szynka parmeńska z melonem
Kompozycja serów dojrzewających i pleśniowych z winogronami
Tymbaliki drobiowe
Schab ze śliwką i morelą w galarecie
Rożki z szynki na sałatce jarzynowej
Ruloniki z pstrąga ze świeżym koperkiem
Ryba po Grecku
Schab po warszawsku
Śledź w dwóch smakach: w oleju i w śmietanie
Jajka z kawiorem i łososiem
(Kurczak, kukurydza, ananas, rodzynki, migdały, orzechy włoskie)
Sałatka śledziowa
(Ziemniaki, śledzie, cebula czerwona, jabłka)
Sałatka nicejska
(Sałata lodowa, papryka, cebula, tuńczyk, anchois, jajka, pomidory, oliwki)
Sałatka warstwowa
(Seler, kukurydza, szynka, jabłka, ananas, jajka, por)
Sałatka jarzynowa
Sałatka z łososiem
(Sałata, pomidor, ogórek, papryka, łosoś wędzony, jajko, kukurydza)
Sałatka Grecka
(Sałata, ser feta, pomidor, ogórek, czerwona cebula, oliwki)
Szarlotka z kruszonką
Sernik posypany wiórkami kokosowymi
Ciasto makowe
Makowiec
Ciasto drożdżowe
Ciasto orzechowe
Ciasto rafaello
Ciasto kruche ze śliwką
Piernik
Ciasto z galaretką owocową
Babeczki z owocami
Babeczki z musem waniliowym
Babeczki z galaretką i bitą śmietaną
Napoje gazowane i soki
Wędzona szynka z kością, polędwica, baleron, kiełbasa, kaszanka, salceson, bimber, smalec, ogórki kiszone,
ciasto drożdżowe, chleb wiejski
Pieczone w całości:
Szynki, świniaki, cielaki, łososie i sumy.